المكونات
- لحمة ضاني مقطعة مكعبات متوسطة الحجم أو “ريش”
- كوب كبير عصير طماطم
- ملعقة صغيرة فلفل أسود
- ملعقة صغيرة شطة حمراء ناعمة
- 10 فصوص ثوم
- ملعقة كبيرة خل أبيض
- ملعقة كبيرة كمون مطحون
- 1 حبة جوزة الطيب مبشورة ناعم
- 1 بصلة كبيرة
- فلفل رومي أخضر
- نصف فنجان زيت
طريقه الطهى
- نحضر اللحمة ونغسلها جيداً.
- نجهز
تتبيلة اللحمة وهي عبارة عن “الزيت + الخل + الكمون+ جوزة الطيب + البصلة +
عصير الطماطم + الفلفل الأسود +الفلفل الأخضر + الثوم + الشطة” ونضربهم
مع بعض في الخلاط. - نحضر صينية وندهنها بالخليط ، ثم نبدأ في رص اللحمة في صورة طبقات وبين كل طبقة وطبقة نضع خلطة
- التتبيل.
- بعد ما ننتهى من رص اللحمة نضعها وخليط التتبيل في الثلاجة لمدة 3 ساعات، و نخرجها ونشويها على الشواية الكهرباء أو الفحم.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق