كيكة الشوكولاته



وقت التحضير : 15 دقيقة


وقت الطهي : 40 دقيقة


الوقت الكلى :


المقادير::

2 x عدد بيضة

1 ¾ x كوب (140 جرام) دقيق

1 ½ x معلقة صغيرة باكينج بودر

1 x كوب (140 جرام) سكر

1 x رشة ملح

1 x كوب (240 مللى) حليب كامل الدسم

1 x معلقة صغيرة فانيليا

1 x معلقة صغيرة باكينج صودا

1 x كوب (240 مللى) ماء (ساخن)

¾ x كوب (140 جرام) كاكاو

½ x كوب (240 مللى) زيت عباد شمس (أو ذرة)

1 x عدد حليب مكثف (علبة)




طريقة التحضير ::




فى بولة هننخل الدقيق والباكينج باودر والباكينج صودا والكاكاو والملح كويس جدا (ننخلهم من مرتين ل 3 مرات).

فى بولة هنضيف الزيت والسكر ونضربهم كويس بمضرب البيض الكهربائى.

هنضيف البيض أثناء الخفق واحدة واحدة وبعد كده نضيف الفانيليا ونستمر بالخفق.

هنضيف كوب اللبن ونستمر بالخفق, وبعدين هنضيف خليط الدقيق بالتدريج مع الاستمرار بالخفق.

هنضيف كوب الماء الساخن مع الاستمرار فى الخفق لحد ما نحصل على قوام سائل قليلا ومتجانس.

هنضيف الخليط لقالب التشيز كيك ويدخل الفرن على درجة حرارة 180 لمدة 40 دقيقة.

أول ما تخرج الكيكة هنخرمها كلها من فوق بشوكة ونرش عليها الحليب المكثف ونستنى تشربه كله.

بعد كده ممكن نزين وجه الكيكة بالكريمة المخفوقة وصوص الكراميل.. بالهنا والشفا.


ملاحظات::

- ممكن استخدام أى قالب لو قالب التشيز كيك غير متوفر.




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة 2013 | أعلن معنا | رخصة الإستخدام والنشر | خريطة الموقع | سياسة الخصوصية