كيك المهلبية تحفة ولن تستغني عنه بعد اليوم
اسمه لينزا-او عدسات-او كيك بالمهلبيه--او حاجه حلوه
المقادير
نص كوب سمنه
نص كوب سكر بودره
كوب الا ربع دقيق
بيضه
نص كوب جوز هند
فانيلا --معلقه خل
مهلبيه تقيله(2كوب لبن-او ##كوب لبن وكوب ماء ##3 معلاق سكر للتحليه-3 معلقه نشا كبيره)
اعملى المهلبيه وسيبها تبرد
شربات خفيفيكون سخن جدا(نص كوب سكر -كوب ماء-عصير ليمون)
الطريقه
1--اضربى السمنه والسكر 3 دقائق
2--ضيفى باقى المقادير (دقيق-بيضه-جوز هند-فانيلا-خل )واضربيهم 3 دقائق
3--ادهنى صينيه مقاس 24 سمنه
4--خدى تلات اربع الخليط وافرديه فى الصينيه بيبقى خليط شبه البسبوسه
5--صبى عليه المهلبيه
6--حطى باقى الخليط فى كيس بلاستك وقصى طرفه واعملى اى اشكال فوق المهلبيه زى البستا فلورا
7--تدخل الفرن على 180 لمده 30 دقيقه وتوضع تحت الشوايه 3 دقائق بس لتحمر الاشكال
8--تسقى بالشربات الساخن وهى ساخنه
9--تترك تبرد خالص وتقطع
يارب يعجبكم وجربوها
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق