مقادير بلح الشام روعة في المذاق وسريع التحضير



مقادير بلح الشام روعة في المذاق وسريع التحضير







نبدا بالمقادير

1كوب ماء

ربع كوب زيت

1كوب دقيق نشيل منه معلقع ونضيف بدالها معلقه سميد بسبوسه خشن

1م.ص نشا

2 بيضه

1م.ص فانيليا

مقادير الشربات

انا استخدمت عسل الجلوكوز



1كوب ماء +1كوب سكر +1كوب عسل جلوكوز

نحط الماء والسكر مع بعض على النار ونقلب ليذوب السكر ثم نضيف الجلوكوز ونتركه على نار هاديه يغلى لدقيقه ونطفى ونسيبه يبرد

طريقة بلح الشام

نضع الماء والزيت على نار متوسطه ليغلى ثم نضيف الدقيق+السميدونقلب بمعلقه خشب ليتجانس الخليط












نقلته لطبق عشان يبرد



بعد ما يبرد تماما نضيف النشا ونقلب كويس ونضيف بيضه ونقلب كويس حتى تختفى



ونضيف البيضه التانيه والفانيلا



نقلب كويس وده شكل الخليط



حطيته فى كيس الحلوانى كده



وبدات اشكله فى طاسه فيها زيت بارد وشكلتهم قبل ما احط الطاسه على النار واستخدمت المقص زى نور الايمان بجد طريقه سهله



حطيت الطاسه على نار هاديه عشان يستوى كويس من جوه

وده لما بدا الزيت يسخن



وهنا بدا يتنفخ وشكله جمييييييييييل



وده لما احمر وبقى لونه دهبى وجميل



حطيته فى الشربات



وهنا بعد الشربات يجنن







وهنا من قريب













دمتم فى امان الله




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة 2013 | أعلن معنا | رخصة الإستخدام والنشر | خريطة الموقع | سياسة الخصوصية